Reklama
 
Blog | Pavel Herman

Vietnamský premiér navštívil Českou republiku

Premiér Nguyen Xuan Phuc na základě pozvání českého premiéra Andreje Babiše pracovně navštívil Češkou republiku. Návštěva vietnamského premiéra v ČR znamenala přínos pro obě země.

Vybudování přímé linky mezi Prahou a Hanojí

Vznik přímé linky mezi Prahou a Hanojí do konce roku 2019. zástupci letiště Praha a vietnamských Bamboo Airways o této vymoženosti dne 17. dubna podepsali memorandum.

Reklama

Dohoda o volném obchodu mezi EU a Vietnamem

Česká republika podporuje snahu Vietnamu kvůli rychlém podepsání dohody s EU o volném obchodu, která může pomoci českým firmám se vstupem na více než 90 milionový vietnamský trh.

Česko-vietnamské podnikatelské fórum

Babiš na Česko-vietnamské podnikatelském fóru ocenil přínos vietnamské komunity v Česku. Podle českého statistického úřadu žije v ČR zhruba 61.000 Vietnamců. Jedním nejviditelnějších přínosů vietnamské komunity u nás jsou rohové obchůdky, kterým se obecně říká „Večerky.“

Závěrem

Podobné návštěvy ze strany představitelů obou zemí mohou v budoucnosti přinést vedle zlepšování zahraničního obchodu různé další nezbytnosti jako například zrušení vízové povinnosti. Samotné zrušení vízové povinnosti bude výhodné nejen z hlediska cestovního ruchu, ale rovněž i pro vietnamské studenty, kteří mají zájem o studium v České republice.