Reklama
 
Blog | Pavel Herman

Nová vláda Vietnamu se zaměřuje proti pandemii COVID19 a na ekonomický rozvoj

Dne 5. dubna zvolilo Vietnamské národní shromáždění Pham Minh Chinh jako vedoucího ústředního organizačního výboru do funkce předsedy vlády a předsedu vlády Nguyena Xuana Phuc do funkce státního prezidenta. Podle analytiků se očekává, že nová vláda Vietnamu nasměruje zemi k nejdůležitějšímu cíli prevence pandemie COVID-19, k zachování podpory ekonomického růstu, posílení role Vietnamu a jeho lepšímu postavení v regionu a ve světě.

Nový předseda vlády Pham Minh Chinh vystřídal mnoho pracovních pozic na centrální i místní úrovni. Zejména pan Chinh je vysoce důvěryhodný pro jeho významné zásluhy pro ekonomický rozvoj v provincii Quang Ninh během jeho působení jako vedoucí činitel provincie. Nový prezident státu Nguyen Xuan Phuc mezitím hrál vynikající roli nejen v tom, jak účinná byla jeho opatření proti epidemii COVID-19, ale i v udržování ekonomického rozvoje během svého působení ve funkci předsedy vlády. Je pozoruhodné, že v roce 2020 je Vietnam celosvětově uznáván jako země, která dobře zvládla kontrolovat epidemii COVID-19 a přitom dosáhla ekonomického růstu téměř 3%.

Nový prezident Vietnamu Nguyen Xuan Phuc skládá 5. dubna 2021 přísahu před Národním shromážděním v Hanoji.

Ve svém inauguračním projevu dne 5. dubna nový prezident Nguyen Xuan Phuc zdůraznil, že v nadcházející době bude Vietnam čelit příležitostem a výzvám, v duchu velké národní solidarity a podpory mezinárodních přátel překoná Vietnam všechny obtíže a úspěšně uskuteční misi sociálně-ekonomického rozvoje směřující k dosažení cíle Vietnamu, aby se v polovině 21. století stal rozvinutou zemí. Je pozoruhodné, že nový prezident vyjádřil své poděkování lidem, vládě a mezinárodním přátelům a potvrdil, že Vietnam je vždy přátelskou zemí a důvěryhodný partner v mezinárodních vztazích.

Mezitím ve svém inauguračním projevu nový předseda vlády Pham Minh Chinh uvedl, že jedním z klíčových úkolů vietnamské vlády v nadcházející době je mobilizovat a efektivně využívat všechny zdroje pro národní rozvoj; podporovat rozvoj strategické infrastruktury; urychlit národní digitální transformaci a rozvíjet digitální ekonomiku.

Pokud jde o zahraniční politiku, nový předseda vlády zdůraznil, že Vietnam nadále důsledně provádí zahraniční politiku nezávislosti, autonomie, multilateralizace a diverzifikace pro mír, spolupráci a rozvoj; aktivní politiku a aktivní integraci do mezinárodního společenství, hluboce a efektivně usiluje stát se odpovědným a renomovaným členem mezinárodního společenství.

Reklama